T-Plus Wintecare

Vsaka instrumentalna fizioterapevtska naprava temelji na prenosu energije na tkivo z namenom spodbujanja terapevtskega učinka. T-Plus vam omogoča prenos od 1 do 300 joulov na sekundo (do največ 18.000 joulov na minuto), kar zagotavlja izjemno prilagodljivost pri upravljanju časov terapije.

To je mogoče z visoko učinkovitim in zmogljivim generatorjem, ki je sposoben oddajati in meriti nastavljive količine energije. Vrednosti, ki jih nakazuje naprava, se vedno nanašajo na energijo, ki jo tkiva dejansko absorbirajo in ne le na energijo. 

Edinstvena patentirana nadzorna metoda Suisse vam omogoča tudi samodejno uravnavanje uporabljene moči glede na različne kontaktne površine, s čimer je terapija bolj tekoča, prijetna in varna tudi v dinamičnem načinu.

Zaradi posebnih materialov, zlitin in različnih oblik, ki se uporabljajo za različne vrste elektrod, je T-Plus edini instrument na svetu v svoji kategoriji, ki ga je mogoče uporabiti tudi brez uporabe prevodnih krem, kar omogoča terapevtu dostop do širokega spektra ročnih tehnik, ki jih sicer izključuje prisotnost drsnega elementa med njegovimi rokami in pacientovo kožo.

T-PLUS in NAČELA DELOVANJA


Naprava je sposobna stimulirati toplotne in NE-termične učinke v bioloških tkivih. Omogoča vam, da povečate perfuzijo krvi in mikrocirkulacijo v skrbno usmerjenih delih telesa, če je potrebno, povečate temperaturo in vazodilatacijo. T-Plus se pozitivno odziva tudi na regenerativne in proliferativne dražljaje, ki jih je mogoče pripisati uporabi elektromagnetnih polj okoli 0,5 MHz na telesna tkiva.

Terapevt, ki uporablja T-Plus, lahko vpliva na vnetni proces, nociceptivni odziv in biomehaniko, da bi spodbudil pospešeno rehabilitacijo ali boljšo kondicijo telesa.

PODJETJE

Wintecare je švicarsko podjetje, ki ga je ustanovila ekipa strokovnjakov, ki že skoraj desetletje sodelujejo z utrjenimi izkušnjami na področju instrumentalne fizikalne terapije. Skupino sestavljata dve podjetji, ki pokrivata tehnično-proizvodno področje (WHTcare SA) oziroma mednarodno razvojno področje (WINTECARE SA). Tehnologije Wintecare so torej rojene iz utrjenih izkušenj certificiranega proizvajalca elektromedicinske opreme, povezane z dušo, usmerjeno v raziskave in razvoj, ki se izvajajo v sodelovanju z mednarodnimi univerzami in certificiranimi laboratoriji. To dopolnjevanje je obogateno s prispevkom medcelinske ekipe strokovnjakov za rehabilitacijo in uspešnost, ki jo usklajuje naš oddelek za upravljanje vsebin, ki sodeluje pri ustvarjanju novega znanja in izkušenj.

DEJAVNOSTI

Svetovni vodja pri pomoči športnikom med glavnimi mednarodnimi atletskimi športnimi dogodki, kot je preteklo svetovno prvenstvo v Dohi 2019, WINTECARE se udeležuje najpomembnejših sestankov do naslednjih olimpijskih iger v Tokiu, da zagotovi stalno pomoč športnikom in ekipam z namenom zbiranja podatkov, primerov in poročil, uporabna za razvoj, konsolidacijo in izboljšanje aplikacijskih protokolov njihovih tehnologij. Ta neizmerna vrednost se nato prenese na nove ambiciozne strokovnjake prek tečajev usposabljanja, fokusnih skupin, pretočnih seminarjev, strukturiranih po temah. Wintecare prav tako vlaga v znanstvene raziskave s sodelovanjem z inštituti in univerzami, kot sta UIC iz Barcelone in SUPSI iz Lugana, ter zagotavlja uporabna orodja za prispevanje k produkciji znanstvenih vsebin na področju fizioterapije, s posebnim poudarkom na tehnologiji tecar. To sodelovanje je privedlo do objave dveh študij v vplivnih revijah z naslovoma »Ali uporaba tecar terapije vpliva na temperaturo in perfuzijo kože, mišic in mikrocirkulacijo? Pilotna študija izvedljivosti na zdravih osebah, "objavljena novembra 2019 in na voljo na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ter" Toplotni in netoplotni učinki kapacitivno-uporovne aplikacije za električni prenos na Ahilovi tetivi in mišično-tetivnega spoja mišice gastrocnemius: kadaverična študija", objavljeno januarja 2020 in na voljo na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31959172

PRODUKT T-PLUS

T-Plus, tecar naprava za kapacitivno-uporovni prenos energije omogoča prenos velikih količin energije ob maksimalnem udobju in varnosti za terapevta in pacienta, zahvaljujoč inovativnim premaznim materialom svojih elektrod, ergonomskim ročnikom in velike moči aparata. Sposobnost prenosa 450 VA v kapacitivni (kapacititive) in 300 W v uporovni (resistive) način. Posebnost uporabe kapacitivnega načina brez kreme naredi T-Plus edinstven na svetu in vam omogoča enostavno kombiniranje ročnih tehnik s prenosom energije za miofascialne aplikacije. Patentirana metoda nadzora energije zagotavlja merjenje efektivne energije, prenešene v tkiva. Zaradi občutljivosti naprave je še posebej primerna za zdravljenje, ki zahteva visoko natančnost, na primer pred operacijo in po njej.

PROGRAMI APLIKACIJE

Za revitalizacijo:
- Nove tehnologije fizikalne terapije pomagajo skrbeti za svoje telo tudi v starosti. Preprosti tedenski programi dajejo izjemne rezultate za tiste, ki želijo uživati v energijsko polnem življenju.

Za kvaliteto spanca:
- Ciljno povečanje toplote in stimulacija periferne cirkulacije na strateških točkah telesa za uživanje v regeneracijskem spanju.

V primeru bolečin:
- Na mehanoreceptorje in kemoreceptorje, ki so odgovorni za bolečino, je mogoče vplivati z dražljaji, ki preprečujejo njihovo aktivacijo, kot sta temperaturna razlika in sprememba perfuzije periferne krvi.

Za regeneracijo:
- Nadzorovano povečanje perfuzije krvi olajša odstranjevanje presnovnih odpadkov, ki nastanejo med fizičnim naporom.

Za biomehaniko:
- Ciljna hipertermija omogoča korekcijo nekaterih sklepnih motenj in delovanje na mišični tonus za maksimiranje podpornih vzvodov.

Za večjo osredotočenost:
- Kontrolirani mikrocirkulacijski dražljaji pri nizki energijski intenzivnosti pozitivno vplivajo na sposobnost osredotočanja.

Za sprostitev:
- Na sprostitev mišic, lokalno zdravljenje gub in nabiranje tekočine vplivajo lokalizirani cirkulacijski dražljaji.

V primeru celulita:
- Prekinitev cirkulatornega zastoja in limfna drenaža sta nujna koraka za zagotovitev vidnih in dolgotrajnih rezultatov.

V primeru stresa:
- Ravni hormonov so občutljive na spremembe telesne temperature in so tesno povezane s perifernim krvnim sistemom. Obvladovati jih pomeni znati ukrepati na stres.

V primeru vnetja:
- Povečano mikrocirkulacijo, oksigenacijo in proliferativni dražljaj je mogoče strateško kombinirati za pospešitev naravnega reševanja vnetnega procesa.